Annelien Hospes

Een paar dingen over mij, m’n werk & m’n leven:

 • Sinds 2015 individueel & groepscoach binnen mijn zelfstandige praktijk. Voor de afwisseling trainer bij de Baak (het oudste trainingsinstituut voor ontwikkeling & leiderschap in Nederland).
 • Mijn expertise is effectieve communicatie, perfectionisme, vitaliteit, loopbaanvragen & -ontwikkeling, werk/privé balans, emotieregulatie, belemmerende (denk)patronen doorbreken, talentontwikkeling
 • Tot nu toe 500+ mensen begeleid.
 • Geboren in Gelderland, opgegroeid in Zuid-Limburg en wist op mijn 8e al: “Ik wil naar Amsterdam!” Op mijn 17e dus vertrokken naar de Randstad en ik woon nu samen met Sten in Amsterdam. M’n coachingspraktijk is te vinden op loopafstand van Amsterdam centraal station. Mijn coachinig kan overigens ook volledig digitaal (via videobellen) zonder op kwaliteit in te leveren.
 • Gefascineerd door psychologie en persoonlijke ontwikkeling, al van jongs af aan.
 • Zonder dat ik het doorhad, was ik vroeger best niet-helpend perfectionistisch! Ik dacht dat ik gewoon ambitieus was. Had een leuk leven en behaalde mooie resultaten. Maar ik genoot er gewoon zo bar weinig van. En was ‘voorwaardelijk’ tevreden. Je bent dus niet de enige!
 • Het mooiste aan mijn werk vind ik dat ik samen met jou ontdek dat het allemaal veel gemakkelijker en moeitelozer mag en kan in je werk en in je privé. Ik kan niet wachten tot we straks jouw opluchting, nieuwe manier van ‘zijn’ en successen kunnen gaan vieren!

Handig om te weten: Ook al heb ik zelf ervaring met de thema’s waarbinnen ik coach en train, je mag erop vertrouwen dat niet projecteer en mijn vak versta. Ik heb geleerd om mijn eigen verhalen en ervaringen buiten de coaching en training te houden. Het gaat om jou en jouw ervaringen.

En misschien herken jij je ook wel in deze dingen die ik heerlijk vind:

 • ik houd ervan om in de natuur te zijn maar ook van de stad.
 • ik ga te gek op dans, sporten & nieuwe dingen beleven.
 • ik kan enorm genieten van op avontuur gaan & mooie dingen als mode, interieur & kunst.
 • maar ook van ‘t alledaagse kleine als zonsopgang, koffie op een terras & mensen kijken.
 • en van samen zijn met Sten, onze kat Badmat, vrienden & familie.

Volg je me al op social? Daarop deel ik meer over m’n leven en werk!

Hbo-Basisjaar Bachelor Sociaal Kunstzinnige Therapie

Creatieve technieken inzetten binnen therapiesessies. Deze studie leerde me hierover& gaf een stevige basis in holistische therapie.

Hbo-Bachelor studie Human Logistics (BEng)

Hoe werkt de mens en hoe kun je zijn (werk-&privé-) omgeving zo efficiënt en effectief mogelijk inrichten? Deze studie gaf me het antwoord.

Hbo-Specialisatie minor Coaching, Training & Begeleiding

Dit bracht expertise en ervaring in het ontwerpen en geven van trainingen in bedrijven en het doen van individuele coachings-
sessies.

NOBCO Erkende Post Hbo-opleiding Professional coach

Na 6 jaar als projectmanager ging ik terug naar de passie die ik op mijn 17e had: het coachen van individuen en teams naar persoonlijk en zakelijk succes.

Post HBO-specialisatie CGT bij perfectionisme behandeling

Ik heb hierin geleerd hoe ik cognitieve gedragstherapie (CGT) bij de behandeling van ongezond perfectionisme in kan zetten. Doeltreffend en  praktisch!

Hoe anderen mij ervaren

Zelfs volledig online creëert ze een omgeving waarin je je kwetsbaar mag, durft en kunt opstellen.

De coaching heeft me geholpen te begrijpen en in te voelen wat mijn perfectionisme triggert en hoe ik hier beter mee om kan gaan – op zo’n manier dat ik gelukkiger in mijn werk en leven kan staan.

Welmoed (1986)

PhD Researcher

Annelien gaf me vanaf het eerste moment een veilig en warm gevoel. Ze hielp me nieuwe verbanden te zien in mijn denkpatronen en gedrag, waardoor ik opnieuw de kracht en energie heb ontdekt die in me zit.

Ik ben haar super dankbaar voor het fijne, leuke en waardevolle proces dat we zijn aangegaan.

Vera (1996)

Sociaal ondernemer

Wil jij samen met mij werken aan blijvende verandering?