Home » Blog » Ontspannen » Zo kom jij deze zomer alsnog aan ultiem uitrusten en genieten toe

Zo kom jij deze zomer alsnog aan ultiem uitrusten en genieten toe

door | 22 jun, 2020 | Ontspannen

Shit! Mijn perfecte zomerplaatje naar de knoppen! Of toch niet? Whaaa, wat kan nu wel en wat kan ik beter niet doen deze vakantie? Met alle veranderingen en onzekerheid deze zomer ga jij als perfectionist zijnde waarschijnlijk niet echt met een lekker relaxt gevoel de zomer in.

  • Heb je twijfels en onrust?

  • Wil je wel genieten maar weet je niet hoe, nu je bedachte plaatje wellicht niet doorgaat?

Lees dan verder zodat je alsnog ultiem uitrust en geniet deze zomer.

Perfectionisten zijn sterren in visualiseren hoe ze willen dat resultaten eruit zien. Ze hebben een wijde range aan creativiteit waar ze uit kunnen putten. Ze kunnen denken in eindeloze mogelijkheden omdat ze altijd op zoek zijn naar het ultieme plaatje. Zo kan er wild gefantaseerd worden over die ene geweldige vakantie die ervoor gaat zorgen dat je uitgerust, opgeladen en fris weer terugkeert naar je dagelijkse leven hier in Nederland.

En dan komt er iets, zoals een pandemie, waardoor dit geweldige plan opeens niet door kan gaan. Terwijl álles al uitgedacht was. Of zelfs gepland. Error in je hoofd. Want dan komen er valkuilen van perfectionisme opeens naar voren:

  • Starheid: “Ik wil dít want ik had dit nu juist uitgedacht”
  • Niet zo flexibel zijn: “Nu is er níets anders meer zo leuk”
  • Piekeren: “Hoe moet ik nu aan mijn rust komen?!”

Je weet wel dat er ook andere opties zijn, maar het duurt heel lang voordat je daar over na kunt denken. Als je daar al de ruimte voor kunt vinden in jezelf.

Wat is er hier gebeurd?

Nadeel van zó goed in de perfecte oplossing kunnen denken – in dit geval uitrusten, opladen én fris terugkomen – is dat er maar 1 optie uit de bus komt rollen. Als dat perfecte plaatje dan niet doorgaat, om wat voor reden dan ook, is de kans groot dat je veel tijd en energie verliest doordat je je zo blind gestaard hebt op die ene manier die jij bedacht hebt. Want dat zie jij onbewust als de enige manier waarop jij je doel kunt bereiken.

Maak alsnog van jouw zomer een ultiem genietwalhalla met de volgende stappen
  • Ontdek waarom je zo gehecht bent aan dit plaatje. Waarschijnlijk heb je bedacht dat alleen dit plaatje jou een uitgerust, opgeladen en fris gevoel geeft. Maar is dit écht zo? Er zijn toch meerdere wegen naar Rome?!
  • Laat je plaatje los. Die palmbomen staan er volgend jaar ook nog. Heb je de neiging om te blijven mokken? Blijf daar niet te lang in hangen. Laat los dat je alleen op deze ene manier kan uitrusten, opladen en fris worden.
  • Nu je je gehechtheid loslaat, ga eens brainstormen over nieuwe manieren om uit te rusten zonder dat je perse naar de tropen hoeft te vliegen.

Kom je hier niet uit? Dat is heel normaal want het kan best moeilijk zijn om uit je eigen gedachtespinsels te stappen. Plan een gratis adviesgesprek van 15 minuten. We kijken dan samen naar datgene jij tegenaan loop door jouw perfectionisme. En dan zijn oplossingen niet zo ver weg meer.

Gerelateerde artikelen

Succesvol van buiten, zelfkritisch van binnen

Succesvol van buiten, zelfkritisch van binnen

Als perfectionist laat jij, vaak zonder dat je het weet, een heel ander plaatje aan de buitenkant zien dan dat je van binnen ervaart. Anderen zien jou als hoog gemotiveerd en dat vindt jij ook van jezelf. Maar onder die hoge motivatie houdt iets ongezonds zich schuil. Wat kun je hiermee?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin