Home » Blog » Ontspannen » Piekeren! Waarom jij zo enorm goed gaat op overdenken

Piekeren! Waarom jij zo enorm goed gaat op overdenken

door | 3 jun, 2020 | Ontspannen, Perfectionisme symptomen & klachten, Rust in je hoofd

Piekeren, nog even wat langer mijmeren, nadenken over het nadenken, nee toch nog even overleggen met die. Wat vindt zij ervan? Hmm, nu ik dat hoor moet ik nog even goed nadenken over …. Is dit wel goed nu de Corona-periode er is? Moet ik dit wel doen nu in deze tijd?
Pffff, ben je al moe geworden van dit riedeltje lezen?! Hoe energieslurpend kan dit zijn! Maar hoe herkenbaar waarschijnlijk, deze spiraal, als je perfectionisme jou regelmatig overmeesterd.
Wat levert het overdenken en piekeren jou op? (Schijn)veiligheid!
Ga maar eens voor jezelf na: waarom blijf ik hangen in overdenken? Grote kans dat de dingen waar je over nadenkt spanning en/of angst oproepen.
Reminder dus: Krijg deze beweging van gedachte, gevoel, gedrag steeds meer door. Leer met mildheid ernaar te kijken ipv. dit deel van jezelf af te kraken. Het wil je beschermen. Dat is toch schattig eigenlijk? Durf een kleine stap te zetten! En jezelf daar sowieso voor te belonen. Ook als de stap nog niet direct het resultaat opbrengt dat jij voor ogen had!
Zou best leuk zijn als je jezelf dat zou mogen gunnen toch!?

 

Wil je dit leren? Klik door naar mijn 4 maanden coachingstraject Rust in je hoofd. We gaan hier samen voor zorgen!

Gerelateerde artikelen

Succesvol van buiten, zelfkritisch van binnen

Succesvol van buiten, zelfkritisch van binnen

Als perfectionist laat jij, vaak zonder dat je het weet, een heel ander plaatje aan de buitenkant zien dan dat je van binnen ervaart. Anderen zien jou als hoog gemotiveerd en dat vindt jij ook van jezelf. Maar onder die hoge motivatie houdt iets ongezonds zich schuil. Wat kun je hiermee?

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin